Lev & Leven
praktijk voor psychosociale therapie

Werkwijze

1. Contact opnemen: Je kunt mij benaderen via mail, telefoon, app of sms, waarbij je kort aangeeft wat de aanleiding is om contact met mij te zoeken.

Sommigen hebben hun hulpvraag al heel duidelijk en op basis daarvan kan ik een voorlopige inschatting maken of ik jou kan helpen. 

Er zijn ook veel mensen die hun hulpvraag niet duidelijk hebben, maar ze weten wel waar ze ontevreden over zijn in hun leven of waar ze tegenaan lopen. Dit is ook een prima vertrekpunt. 

2. Kennismaking en eerste deel intake: Voordat een traject wordt gestart is er altijd een kennismakingsgesprek. Dit gesprek duurt maximaal 1 uur.  Tijdens dit gesprek maken we kennis en stel ik de vragen die nodig zijn om de hulpvraag duidelijk te krijgen. Op basis van deze informatie geef ik aan of ik jou zou kunnen helpen of dat ik moet doorverwijzen. 

Daarnaast is dit gesprek bedoeld om kennis te maken en te bepalen of we een klik hebben. Het is voor ons beiden belangrijk dat deze klik er is en is het aan jou te ervaren of je voldoende vertrouwen hebt om een traject bij mij te starten.

Het kennismakingsgesprek is altijd kosteloos, ongeacht of we samen een traject starten of niet.

3. Traject: Tijdens het traject werken we aan concrete doelen. Regelmatig evalueren we samen hoe het gaat en bepalen we of we nog aan de juiste doelen werken en of er nog voldoende ontwikkeling is.

Een sessie duurt 60 minuten en wordt 1 x per 2 weken gepland. Indien de situatie daar om vraagt kan tijdelijk elke week afspreken nodig zijn. Er zijn ook cliënten die liever 1x in de 3 of 4 weken afspreken. Gedurende het traject wordt er afgebouwd in frequentie. Dit doen we in overleg. 

4. Nazorg: Er is gewerkt aan de doelen en het traject kan worden afgerond. In overleg bepalen we samen of het nodig is elkaar na een langere tijd nog weer te zien. Daarnaast kan er altijd contact worden opgenomen als er iets gebeurd waardoor je behoefte hebt aan een gesprek.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

 
E-mailen
Bellen