Lev & Leven
praktijk voor psychosociale therapie

Over mij

Mijn naam is Marian Malek, geboren in 1979 in de mooie Noordoostpolder. Tijdens mijn studie aan de HTS in Enschede ben ik mijn man tegengekomen en samen hebben wij 3 kinderen gekregen.


Na mijn studie Laborant Medische Microbiologie heb ik 7 jaar in een laboratorium gewerkt. Na de geboorte van mijn 2e kind ben ik hiermee gestopt en ben ik samen met mijn zus een eigen onderneming gestart. 14 jaar hebben wij producten ontworpen en geproduceerd voor de baby- en kindermarkt.

Tijdens de basisschoolleeftijd van mijn kinderen merkte ik dat zij vastliepen op school bij bepaalde taken. Zij bleken zogenaamde “beelddenkers” te zijn. Ik heb in de jaren daarna 2 trainingen gevolgd: IkLeerAnders en later LerenLeren. Met deze trainingen heb ik kinderen en volwassenen begeleid die vastliepen door hun andere manier van denken en leren. 

Ik merkte bij deze groep dat zij vaak, naast leerproblemen, ook moeite hadden in relaties omdat zij anders communiceren, maar ook meer faalangstig en onzeker zijn. Ik wilde meer vaardigheden en kennis opdoen om ook hiermee deze prachtige mensen verder te helpen. 

In 2018 ben ik daarom gestart met de vierjarige opleiding tot Psychosociaal Therapeut bij De Roos Opleidingen, welke ik heb afgerond in juni 2022. Kenmerkend aan deze opleiding is dat deze wordt gegeven vanuit een Bijbels grondplan. In mijn persoonlijke leven is de Bijbel mijn basis en Gods visie op de mens is mijn vertrekpunt in elke (therapeutische) relatie. Deze visie is mijninziens dat God: 

  • Elk mens geschapen heeft naar Zijn wil en naar Zijn beeld. 
  • In elk mens een waardevolle schat met unieke gaven en talenten heeft gelegd. 
  • Ons als taak gegeven heeft dat wij vanuit deze schat, onze eigen unieke plek op deze wereld innemen. 
  • Elk mens waardevol is. 

Iedereen is bij mij welkom: niet gelovigen, anders gelovigen en gelovigen. Of, en in welke mate God ter sprake komt tijdens de gesprekken dat bepaal jij zelf.   


 

 
E-mailen
Bellen