Lev & Leven
praktijk voor psychosociale therapie

Relatietherapie 

Een fijne relatie is niet zo vanzelfsprekend. Een relatie kan een bron van vreugde en een plaats van veiligheid zijn, maar ook heel pijnlijk en verwarrend. 

Door de tijd heen kun je elkaar uit het oog verliezen of belanden jullie in negatieve (communicatie)patronen, zoals verwijten, bekvechten, kibbelen, negeren, wantrouwen, jaloezie, etc. Dit is pijnlijk en slopend voor jullie als partners, maar ook voor thuiswonende kinderen! 

In veel situaties is het mogelijk om uit deze negatieve spiraal te stappen! Door de patronen onder de loep te nemen en hier alternatieven voor de ontwikkelen kunnen grote stappen gemaakt worden in het verbeteren en herstellen van de relatie. 

Daarnaast is open, eerlijke en duidelijke communicatie van essentieel belang in een gezonde relatie. Dit is voor veel mensen moeilijk en onwennig. Daarom wordt hier veel mee gewerkt en ge-oefend in therapie, zodat ik jullie kan coachen, helpen en aanmoedigen in het uiten van gevoelens en behoeften.

In de basis werk ik met de IBCT (Integrative Behavioral Couple Therapy) methode. Hierbij wordt er in een gezamenlijke sessie gesproken en gewerkt rondom een bepaald onderwerp, welke direct wordt toegepast op situaties die jullie meemaken in de thuissituatie. Dit maakt dat deze aanpak persoonlijk en op julliezelf is afgestemd en direct toepasbaar is in dagelijkse situaties. Tussen de afspraken door werken jullie zelf aan een huiswerkopdracht. 

Relatietherapie start met een eerste kennismaking, dit doe ik telefonisch waarbij ik graag beide partners even spreek. Daarna plannen wij een gezamenlijke intake waarbij de situatie verder wordt verkend en de hulpvraag wordt vastgesteld. 

De vervolgsessies worden in overleg, om de 2 a 3 weken gepland. De IBCT methode omvat in eerste instantie 10 sessies. Het kan zijn dat er minder sessies nodig zijn en dan wordt het traject eerder afgerond. Het is echter ook mogelijk dat een bepaald onderdeel meer dan 1 sessie nodig heeft en dat het traject wat langer duurt. 

De sessies bij relatietherapie duren 90 minuten. 

 

 
E-mailen
Bellen