Lev & Leven
praktijk voor coaching en psychosociale therapie i.o.

Werkwijze

1. Contact opnemen, je kunt mij benaderen via mail, telefoon, app of sms, waarbij je kort aangeeft wat de aanleiding is om contact met mij te zoeken.

Sommigen hebben hun hulpvraag al heel duidelijk en op basis daarvan kan ik een voorlopige inschatting maken of ik jou kan helpen. 

Er zijn ook veel mensen die hun hulpvraag niet duidelijk hebben, maar ze weten wel waar ze ontevreden over zijn in hun leven of waar ze tegenaan lopen. Dit is ook een prima vertrekpunt. We gaan dan samen in een gesprek waarbij ik jou ga helpen de hulpvraag duidelijk te krijgen. Op basis daarvan maak ik een inschatting of ik jou met die vraag zou kunnen helpen.

2. Intake gesprek, voordat een traject wordt gestart is er altijd een intakegesprek. Dit gesprek duurt 1 uur.  Tijdens dit gesprek stel ik de vragen die nodig zijn om de hulpvraag duidelijk te krijgen. Op basis van deze informatie geef ik aan of ik jou zou kunnen helpen of dat ik moet doorverwijzen. 

Daarnaast is deze intake bedoeld om kennis te maken en te bepalen of we een klik hebben. Het is voor ons beiden belangrijk dat deze klik er is. Voor jou is het ook belangrijk te ervaren dat je vertrouwen hebt. 

Als we niet met elkaar verder gaan na de intake dan worden voor deze intake geen kosten gerekend.  

3. Traject, tijdens het traject werken we aan concrete doelen. Na elke 5 sessies evalueren we samen hoe het gaat en bepalen we of we nog aan de juiste doelen werken. 

Een sessie duurt 60 minuten en wordt 1 x per 2 weken gepland. Indien de situatie daar om vraagt kan tijdelijk elke week afspreken nodig zijn. Gedurende het traject wordt er afgebouwd in frequentie. Dit doen we in overleg. 

4. Nazorg, er is gewerkt aan de doelen en het traject kan worden afgerond. In overleg bepalen we samen of het nodig is elkaar na een langere tijd nog weer te zien. Daarnaast kan er altijd contact worden opgenomen als er iets gebeurd waardoor je behoefte hebt aan een gesprek.